PRĂJITURĂ ''O NOAPTE LA VENEŢIA''


Ingrediente:
  • 10 ouă
  • 150 grame zahăr + 10 linguri
  • 100 gr nucă cocos
  • 9 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 7 linguri lapte
  • 250 gr unt
  • 150 grame ciocolată neagră/amăruie
Mod de preparare:

Preparăm blatul prăjiturii care va fi format din 2 straturi – unul alb şi unul maro
Blatul alb:
Într-un bol se pun 6 albuşuri – gălbenuşurile se păstrează pentru cremă – şi se bat spumă, apoi se adaugă una câte una 6 linguri de zahăr;
Se adaugă nuca de cocos şi 5 linguri de făină până se încorporează bine, apoi se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt şi se nivelează;
Blatul maro:
Într-un bol se bat spumă celelalte 4 albuşuri, se adaugă 4 linguri de zahăr, cele 4 gălbenuşuri, 4 linguri de făină, praful de copt şi cacaua până se încorporează toate;
Aluatul acesta se toarnă peste cel din tavă şi se întinde pe toată suprafaţa;
Se coace la foc mediu aproximativ 30-35 minute, până trece testul scobitorii, apoi se lasă să se răcească bine;
Crema:
Într-un bol sau cratiţă se pun cele 6 gălbenuşuri rămase de la blatul alb, cele 150 de gr de zahăr si 5 linguri de lapte, se pune bolul pe baie de aburi şi se amestecă periodic până compoziţia se îngroaşă puţin, iar pe urmă se lasă să se răcească bine;
Untul – 200 de grame – la temperatura camerei se mixează şi se adaugă câte 1-2 linguri  - - pentru a nu se tăia -  peste compoziţia de gălbenuşuri preparate pe aburi;
Se pune crema peste blatul răcit şi se nivelează, iar apoi se dă la rece, timp în care se prepară glazura;
Glazura:
Într-o cratiţă se topesc ciocolata, 2 linguri de lapte şi 50 gr unt, se amestecă bine şi după ce se topesc se lasă la răcit;
 Se toarnă glazura caldă – dacă este prea fierbinte, va topi untul! – şi se dă la rece!

*** Blatul recomand să-l însiropaţi cu puţin sirop preparat din apă, zahar, rom, vanilie, etc.















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu