Blat:
- 8 ouă
- 8 linguri zahăr
- 8 linguri făină
- 1 praf de copt
- 2 linguri cacao
Cremă:
- 250 gr zahăr
- 6 linguri de făină
- 2 căni de apă
- 1 esenţă rom
- 100 gr zahăr pudră
- Ciocolată cu lapte sau amăruie pentru ornat
Mod de preparare:
Se bat albuşurile bine cu telul, se adaugă zahărul pe rând, gălbenuşurile iar apoi făina amestecată cu praful de copt;
Se aşează compoziţia într-o tavă cu tapetată cu hârtie iar apoi se dă la cuptor aproximativ 20 de minute după care se lasă la răcit;
Zahărul se pune pe aragaz la topit, se adaugă apa şi se lasă la foc mic până se dizolvă tot
Separat se amestecă făina cu apa şi se adaugă peste siropul de zahăr amestecând continuu până se îngroaşă, după care se dă la rece;
Margarina se spumează bine cu zahărul pudră iar apoi se amestecă cu compoziţia de mai sus;
Tăiem prăjitura în două, se face un sirop de zahăr ars în care adaugăm esenţă de rom şi însiropăm bine, se umple blatul cu crema, se lasă la rece câteva ore apoi se tau marginile, o feliem iar deasupra o ornăm cu puţină ciocolată topită pe bain-marie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu