- 800 gr făină albă
- 200 gr griş
- 550-650 ml apă călduţă
- 2 plicuri drojdie uscată sau un pătrăţel de 25 grame
- 1 linguriţă zahăr
- 1 linguriţă sare
- 3 linguri ulei măsline
Mod de preparare:
Se amestecă făina, grişul, sarea şi se face o adâncitură în mijlocul
castronului, în care se pune uleiul de măsline;
Drojdia se amestecă cu apa şi zahărul şi se lasă să stea 2-3 minute, după
aceea se toarnă în adâncitura făcută în făină şi se amestecă totul încet cu o
lingură;
După ce nu mai merge amestecăm cu lingura, frământam aluatul cu mâinile
aproximativ 10 minute;
Lăsăm la crescut vreo 25-30 minute, după care împărţim în 5-6
bucăţi şi facem pizza cu ce ne place
*** Este o pizza tare bună, iar pe viitor voi face doar după
reţeta aceasta
*** Mie mi-au iesit 5 pizza a câte 350 grame fiecare, dar
data viitoare voi face 6 că au fost puţin prea grosuţe
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu