- 270 ml lapte
- 60 gr zahăr
- 25 grame drojdie
- 2 gălbenuşuri
- 1 esenţă vanilie
- 1 vârf cuţit de sare
- 45 gr unt
- 500 gr făină
Mai avem nevoie de:
- Ulei pentru prăjit (cca 1 litru)
- Zahăr pudră
- Gem, finetti (opţional)
Mod de preparare:
Laptele cald se amestecă cu zahărul şi drojdia, apoi se adaugă gălbenuşurile, vanilia, sarea şi untul;
Se adaugă făina şi se amestecă bine aluatul cu o lingură;
Aluatul se răstoarnă pe masa pudrată cu făină şi se frământă puţin până se uniformizează;
Se pune într-un castron, se acoperă cu un prosop şi se lasă să crească o oră;
Se tau pătrăţele din hârtia de copt, iar după ce aluatul a crescut, se taie în bucăţele mici, le-am cântărit de 30 gr fiecare, se formează bile şi se pun pe bucăţile de hârtie pentru încă o oră la crescut, acoperite cu un prosop;
După acest timp, se pune uleiul într-o tigaie la încins şi se ia câte o hârtie cu bila de aluat crescută şi se răstoarnă în baia de ulei;
Se rumenesc fiecare pe ambele părţi la foc mic, atenţie că o să se rumenească foarte repede; apoi se scot pe o farfurie aşternută cu serveţele să absoarbă din ulei;
Se pot servi simple, cu gem sau zahăr pudră deasupra.
*** Din acest material ies 30 gogoşi a câte 30 grame fiecare
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu