- 10 ouă
- 150 grame zahăr + 10 linguri
- 100 gr nucă cocos
- 9 linguri făină
- 2 linguri cacao
- 1 linguriţă praf de copt
- 7 linguri lapte
- 250 gr unt
- 150 grame ciocolată neagră/amăruie
Mod de preparare:
Preparăm blatul prăjiturii care va fi format din 2 straturi –
unul alb şi unul maro
Blatul alb:
Într-un bol se pun 6 albuşuri – gălbenuşurile se păstrează
pentru cremă – şi se bat spumă, apoi se adaugă una câte una 6 linguri de zahăr;
Se adaugă nuca de cocos şi 5 linguri de făină până se
încorporează bine, apoi se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt şi se
nivelează;
Blatul maro:
Într-un bol se bat spumă celelalte 4 albuşuri, se adaugă 4
linguri de zahăr, cele 4 gălbenuşuri, 4 linguri de făină, praful de copt şi
cacaua până se încorporează toate;
Aluatul acesta se toarnă peste cel din tavă şi se întinde pe toată suprafaţa;
Se coace la foc mediu aproximativ 30-35 minute, până trece
testul scobitorii, apoi se lasă să se răcească bine;
Crema:
Într-un bol sau cratiţă se pun cele 6 gălbenuşuri rămase de
la blatul alb, cele 150 de gr de zahăr si 5 linguri de lapte, se pune bolul pe
baie de aburi şi se amestecă periodic până compoziţia se îngroaşă puţin, iar pe
urmă se lasă să se răcească bine;
Untul – 200 de grame – la temperatura camerei se mixează şi
se adaugă câte 1-2 linguri - - pentru a
nu se tăia - peste compoziţia de
gălbenuşuri preparate pe aburi;
Se pune crema peste blatul răcit şi se nivelează, iar apoi
se dă la rece, timp în care se prepară glazura;
Glazura:
Într-o cratiţă se topesc ciocolata, 2 linguri de lapte şi 50
gr unt, se amestecă bine şi după ce se topesc se lasă la răcit;
Se toarnă glazura
caldă – dacă este prea fierbinte, va topi untul! – şi se dă la
rece!
*** Blatul recomand
să-l însiropaţi cu puţin sirop preparat din apă, zahar, rom, vanilie, etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu