- 800 gr făină
- 400 ml apă
- 30 gr drojdie
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 linguriţe zahăr
- 1 linguriţă cu vârf sare
- 20-22 felii şuncă
- 1 cutie ciuperci
- Gogoşari muraţi
- Caşcaval sau brânză
- 1 Ou
Într-o cană, dizolvăm drojdia cu 2-3 linguri de apă călduţă, adăugăm zahărul, uleiul şi amestecăm până se omogenizează toate ingredientele;
Se cerne făina într-un castron şi se face o gaură în mijloc în care turnăm amestecul de drojdie şi adăugăm apa călduţă până ce aluatul devine unul elastic şi nu apos;
După ce l-am frământat şi omogenizat bine, îi dăm o formă rotundă, presărăm făină deasupra şi îl lăsăm să crească până îşi dublează volumul;
Se întind foi foarte subţiri, după care se pun pe rând în tava rotundă pentru pizza;
Feliem şunca, tăiem gogoşarul murat mărunt, caşcavalul (brânza) şi ciupercile şi se aranjează deasupra blatului, după care se bate oul şi se unge cu pensula peste toate ingredientele şi se dă la cuptor între 10-15 minute.
*** Din această compoziţie mi-au ieşit 8 pizza rotunde
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu