· 2 cartofi mari
· 2 morcovi
· 1 roşie
· 1 ardeu
· ½ varză
· ½ dovlecel
· 1 cană mazăre
· 1 farfurie păstăi
· Pătrunjel
· Kaizer
Mod de preparare:Toate ingredientele se curaţă, se spală şi se tau cubuleţe, după care se pun în oala cu apă clocotită şi se adaugă o linguriţă de sare;
După ce au fiert, eu am făcut un rantaş dintr-o ceapă călită cu puţin ulei şi am adăugat 2 linguri făină amestecată cu apă şi 4 linguri de lapte acru;
La final am mai adăugat puţină boia amestecată cu o lingura ulei şi pătrunjelul proaspăt tocat mărunt.
*** Toate legumele le-am pus deodată, inclusiv mazărea că era din gradină şi trebuia fiartă
*** Laptele acru se poate înlocui cu un iaurt din magazin, eu l-am avut de casă
*** Rantaşul se poate înlocui cu 3-4 linguri smântână amestecată cu 1 gălbenuş
*** Se poate adauga orice legumă doriţi sau ingredient, iar in locul kaizerului puteţi pune costiţă afumată, piept de pui, etc
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu