CLĂTITE CU DULCEAŢĂ / BANANE ŞI FINETTI

Ingrediente:

·         1,5 l apă minerală
·         6 oua
·         1 esenţă rom
·         10 linguri zahăr
·         4 linguri ulei
·         2 plicuri zahăr vanilat
·         ½ linguriţă bicarbonat de sodiu
·         Făină (cât cuprinde până devine ca o smântână mai subţire)

Mod de preparare:

Într-un castron se mixează bine ouăle cu zahărul, zahărul vanilat, apoi se adaugă uleiul, esenţa de rom, bicarbonatul de sodiu şi făina până se încorporează;
Se încinge o tigaie, se unge cu puţin ulei iar apoi se adaugă aproape un polonic din materialul rezultat, iar cand s-a rumenit putin se intoarce cu ajutorul unei spatule pe partea cealalta.

*** Cand nu am apa minerala, o inlocuiesc cu apa plata, bere sau lapte
*** Clatitele le umplu cu dulceata de piersici, prune, pere sau capsuni, preferatele mele sunt cele cu banane si finetti si mai rar cand apare urda - pe care o amestec cu zahar, zahar vanilat si oua.



 Aici am facut un tortulet cu banane si finetti




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu