· 1,5 l apă minerală
· 6 oua
· 1 esenţă rom
· 10 linguri zahăr
· 4 linguri ulei
· 2 plicuri zahăr vanilat
· ½ linguriţă bicarbonat de sodiu
· Făină (cât cuprinde până devine ca o smântână mai subţire)
Într-un castron se mixează bine ouăle cu zahărul, zahărul vanilat, apoi se adaugă uleiul, esenţa de rom, bicarbonatul de sodiu şi făina până se încorporează;
Se încinge o tigaie, se unge cu puţin ulei iar apoi se adaugă aproape un polonic din materialul rezultat, iar cand s-a rumenit putin se intoarce cu ajutorul unei spatule pe partea cealalta.
*** Cand nu am apa minerala, o inlocuiesc cu apa plata, bere sau lapte
*** Clatitele le umplu cu dulceata de piersici, prune, pere sau capsuni, preferatele mele sunt cele cu banane si finetti si mai rar cand apare urda - pe care o amestec cu zahar, zahar vanilat si oua.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu