PLĂCINTĂ CU BRÂNZĂ

 Ingrediente:

Aluat:
  •  400 gr făină
  • 200 ml apă
  • 20 gr drojdie
  • 3 linguri ulei măsline
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 linguriţă sare
Umplutura de brânză:
  • 300 gr brânză de burduf
  • 2 ouă
  • 100 ml lapte
Mod de preparare:

Aluat: Într-o cană dizolvăm drojdia cu 2-3 linguri de apă călduţă, adăugăm zahărul, sarea, uleiul şi amestecăm până se omogenizează toate ingredientele;
Cernem făina într-un castron şi facem o gaură în mijloc în care turnăm amestecul de drojdie şi adăugăm apa călduţă până aluatul devine elastic, după care îl lăsăm la crescut până îşi dublează volumul
Umplutura de brânză: Se întinde aluatul într-o tavă, se amestecă brânza cu un ou şi laptele, se pune peste plăcintă, iar celalalt ou îl batem bine şi cu pensula ungem plăcinta, care se dă la cuptor pentru 40 de minute de la foc mare spre foc potrivit.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu