CIORBĂ Á LA GREC

Ingrediente:
  • 3 morcovi
  • 1 ţelină
  • 1 pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 1 cană orez
  • 1 lămâie
  • 1 legatură frunze pătrunjel
  • Un piept de pui
  • 4 linguri smântână
  • 2 ouă
  • Sare
Mod de preparare:

Se pune oala cu apă la fiert, se adaugă morcovii, ţelina, pătrunjelul (rădăcină), ceapa tăiată în două şi pieptul de pui tăiate cubuleţe; se adaugă 1 linguriţă de sare, urmând a se mai pune după gust
Orezul se pune la fiert separat;
După ce au fiert, se pune în oală orezul, lămâia stoarsă şi pătrunjelul de frunze tăiat mărunt, iar ceapa se scoate;
Se bat bine cele 2 ouă, se adaugă smântâna şi se pune toată compoziţia în oală după ce s-a răcit puţin.
E o ciorba rapidă, sănătoasă şi foarte bună!

*** Cantitaţile diferă în funcţie de câtă ciorbă doriţi să faceţi, eu am pus o oală de 8 litri la fiert, goală cam de o palmă, ca sa nu dea afară când fierbe;
*** Am pus 2 ţeline şi 2 pătrunjei mici că numai aşa am avut;
*** În loc de lămâie, dacă nu aveţi la dispoziţie, puteţi folosi sare de lămâie sau helas.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu