Aluat:
- 400 gr făină
- 200 ml apă
- 20 gr drojdie
- 3 linguri ulei măsline
- 1 linguriţă zahăr
- 1 linguriţă sare
Umplutura de brânză şi mărar:
- 300-350 gr brânză
- 10-15 cozi de ceapă
- 1 bucheţel mărar
- 2 ouă
Mod de preparare:
Aluat: Într-o cană dizolvăm drojdia cu 2-3 linguri de apă călduţă, adăugăm zahărul, sarea, uleiul şi amestecăm până se omogenizează toate ingredientele;
Cernem făina într-un castron şi facem o gaură în mijloc în care turnăm amestecul de drojdie şi adăugăm apa călduţă până aluatul devine elastic, după care îl lăsăm la crescut până îşi dublează volumul
Umplutura de brânză şi mărar: Amestecăm brânza cu cozile de ceapă şi mărarul tăiate mărunt şi un ou, luăm câte puţin din material şi întindem cu sucitorul, punem umplutura şi unim colţurile, le ungem cu celalalt ou şi le punem în tavă pe hartia de copt la cuptor pentru 20-25 minute la foc mare spre mediu.
Umplutura de brânză şi mărar: Amestecăm brânza cu cozile de ceapă şi mărarul tăiate mărunt şi un ou, luăm câte puţin din material şi întindem cu sucitorul, punem umplutura şi unim colţurile, le ungem cu celalalt ou şi le punem în tavă pe hartia de copt la cuptor pentru 20-25 minute la foc mare spre mediu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu