- 10 ouă
- 10 linguri zahăr
- 10 linguri de ulei
- 10 linguri de făină
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 2 linguri cacao
- 1 praf de copt
Mod de preparare:
Se separă albuşurile de gălbenuşuri si se bat bine albuşurile cu zahărul, zahărul vanilat, iar apoi se adaugă gălbenuşurile care au fost amestecate cu uleiul;
Praful de copt se amestecă cu făina şi se adaugă compoziţiei de mai sus;
Se toarnă compoziţia în tava tapetată cu hartie de copt, iar 5-6 linguri de compoziţie se lasă pentru a se amestecă cu cele 2 linguri de cacao, urmând apoi a face nişte modele peste întregul chec;
Se da la cuptor pentru circa 30-35 minute, de la foc mare spre mic
*** Întotdeauna checurile le bat cu telul deoarece cresc mai tare
*** Pun în tavă toata compoziţia, iar ce rămâne pe castron amestec cu cacao
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu