Aluat:
- 400 gr făină
- 200 ml apă
- 20 gr drojdie
- 3 linguri ulei măsline
- 1 linguriţă zahăr
- 1 linguriţă sare
Umplutura de mere:
- 10-12 mere potrivite
- Zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- Scorţişoară după gust
Mod de preparare:
Aluat: Într-o cană dizolvăm drojdia cu 2-3 linguri de apă călduţă, adăugăm zahărul, sarea, uleiul şi amestecăm până se omogenizează toate ingredientele;
Cernem făina într-un castron şi facem o gaură în mijloc în care turnăm amestecul de drojdie şi adăugăm apa călduţă până aluatul devine elastic, după care îl lăsăm la crescut până îşi dublează volumul
Umplutura de mere: Curăţăm merele şi le radem pe razătoarea cea mare, le stoarcem, după care le amestecăm cu zahărul, zahărul vanilat şi scorţişoara. Întindem plăcintele ca şi cele cu branză şi mărar, după care le dăm la cuptor pentru 20-25 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu