- 400 gr făină
- 200 ml apă
- 20 gr drojdie
- 3 linguri ulei de măsline
- ½ linguriţă zahăr
- 1 linguriţă sare
- 1 gălbenuş
Mod de preparare:
Într-o cană, dizolvăm drojdia cu 2-3 linguri de apă călduţă, adăugăm zahărul, uleiul şi amestecăm până se omogenizează toate ingredientele;
Se cerne făina într-un castron şi se face o gaură în mijloc în care turnăm amestecul de drojdie şi adăugăm apa călduţă până ce aluatul devine unul elastic şi nu apos;
După ce l-am frământat şi omogenizat bine, îi dăm o formă rotundă, presărăm făină deasupra şi îl lăsăm să crească până îşi dublează volumul;
Împărţim aluatul în 2 bucăţi egale, apoi fiecare bucată o vom împărţi în 3 bucăţi: una mai mare pentru cap, una pentru barbă şi una mai mică pentru nas, moţul şi marginea de la căciula, mustaţă şi sprâncene;
Pentru început întindem aluatul într-o formă aproape triunghiulară;
Întindem apoi un dreptunghi pe care îl tăiem cu foarfeca în franjuri mici subţiri, dar fără să ajungem în capăt;
Lipim aceasta peste restul aluatului şi continuam să modelăm nasul, moţul şi marginea caciulii, apoi sprâncenele;
Stafidele înmuiate în lapte le vom pune în loc de ochi
Îl ungem cu 1 galbenuş bătut bine apoi îi coacem în cuptorul preîncalzit la 180°C timp de 25-30 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu