Foi:
· 5 ouă
· 18 linguri zahăr
· 18 linguri ulei
· 1 linguriţă bicarbonat amoniu
· Făină cât cuprinde
- 2 margarine
- 500 gr zahăr pudră
- 2 budinci ciocolată
- 1 esenţă rom
- 200 gr nucă
Mod de preparare:
Foi: Se amestecă bine ouăle cu zahărul, apoi se adaugă uleiul, bicarbonatul stins în puţin oţet, făină cât cuprinde şi se coc 8 foi subţiri pe fundul tăvii pt circa 6-8 minute;
Se pun la răcit;
Umplutura: Se pregăteşte budinca şi se lasă la rece;
Separat se amestecă margarinele cu zahărul, apoi se pun peste budinca răcită
Se adaugă nuca şi esenţa de rom;
Se umplu foile pe rând şi se pun la rece până a doua zi;
Atenţie! Se lasă o parte din cremă pentru a lipi triungiurile;
A doua zi se tau marginile prajiturii, apoi se împarte în trei părţi egale şi se tau 3 calupi;
Fiecare calup de prăjitura se aşează la marginea mesei şi se taie în diagonală, obţinându-se două bucăţi care se poziţionează cu varfurile în sus;
Aceste două bucăţi se ung pe interior cu crema pe care am păstrat-o şi le lipim, presându-le puţin;
Am îmbrăcat muntele în puţină cremă şi am presărat deasupra nucă.
*** Triunghiurile le-am lipit cu finetti puţin încalzit;
*** Muntele l-am îmbrăcat cu o glazură din ciocolată cu lapte, topită şi nucă
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu