PAPANAŞI FIERŢI

Ingrediente:
  • 500 gr brânză vaci
  • 125-150 gr griş (depinde cât de moale e brânza)
  • 2 ouă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
Pentru ornat:
  • 100 gr pesmet
  • 3 linguri zahăr
Mod de preparare:
Se pune o oală cu apă la fiert, timp în care brânza de vaci se sfarmă bine cu furculiţa, se adaugă zahărul vanilat, ouăle, grişul şi se amestecă bine.
Într-o tavă se pun 7-8 picuri ulei, se pune pesmetul şi la foc mediu se prăjeşte până devine auriu. Se stinge focul şi se adaugă zahărul.
Din amestecul de brânză se modelează biluţe mici, iar când apa fierbe, dăm focul mic şi punem papanaşi în oală cât să acoperim fundul oalei. Papanaşii sunt fierţi când se ridică deasupra oalei, îi scoatem cu ajutorul unei palete cu găuri şi se pun în tava cu pesmet, pe care o mişcăm astfel încât să se acopere de pesmet fiecare papanaş.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu