Foi:
- 4 ouă
- 15 linguri zahăr
- 15 linguri ulei
- 1 linguriţă bicarbonat amoniu
- 2 linguri cacao
- Făină cât cuprinde
Umplutura:
- 4 linguri griş
- 300 ml lapte
- 1 margarină
- 250 gr zahăr pudră
- 1 budincă cu gust de ciocolată amăruie
Foi: Cele 4 ouă se mixează bine cu zahărul, se adaugă uleiul, bicarbonatul stins în puţin oţet, se opresc 4 linguri din material (pentru a face o foaie albă) se pun 2 linguri cacao, iar apoi se încorporează făina pâna aluatul nu se mai lipeşte de mâini; La fel se pune făina şi în materialul oprit şi se coc 5 foi (4 negre şi una albă) pe fundul tăvii fiecare, pentru circa 6-8 minute, apoi se lasă la răcit;
Umplutura: Se fierbe laptele, se adaugă grişul şi se amestecă la foc încet până se îngroaşă, apoi se pune la răcit;
Margarina se freacă bine cu zahărul pudră, apoi se amestecă cu grişul aproape răcit;
Se împarte umplutura în două părţi, iar într-o parte se adaugă budinca de ciocolată neagră făcută după modul de preparare de pe plic;
Se pune jumătate din crema albă peste foaia negră, se adaugă altă foaie neagră, apoi jumătate din crema cu budincă, foaia albă-cremă cu budincă, apoi celelalte 2 foi cu crema albă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu