- 150 gr unt
- 70 gr zahăr pudră
- 2 gălbenuşuri
- 1 vârf cuţit sare
- 1 esenţă vanilie
- ½ esenţă lămâie sau o linguriţă coajă lămâie
- 260 gr făină
- 80-100 gr dulceaţă prune/căpşuni
Mod de preparare:
Într-un bol se pun toate ingredientele, înafară de dulceaţă;
Se amestecă cu spiralele de la mixer până se încorporează toate ingredientele;
Se formează o bilă de aluat, se pune într-o pungă şi se pune la frigider pentru o oră;
După acest timp, se tau bucăţele mici din aluat (le-am cântărit fiecare de 15 grame), se formează bile şi se pun în tava tapetată cu hârtie de copt:
Cu degetul se fac adâncituri în fiecare biluţă (eu le-am făcut cu un infuzor de ceai) şi se dau la cuptor pentru 12-15 minute la foc potrivit;
Se lasă să se răcească puţin apoi se pune în fiecare adâncitură dulceata;
Se lasă peste noapte să se mai usuce, iar a doua zi se pudrează.
*** Se poate pune dulceaţă de orice fel, dar să fie mai densă
*** Din acest material mi-au ieşit 33 de bucăţi
*** Din acest material mi-au ieşit 33 de bucăţi
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu