TORT CU FRUCTE RĂSTURNAT

Ingrediente:

 Blat:
  • 10 ouă
  • 10 linguri zahăr
  • 10 linguri făină
  • 10 linguri ulei
  • 1 vârf cuţit de sare
  • 5 linguri de apă
  • 1 praf de copt
Umplutură:
  • 2 cutii compot fructe
  • 1-2 portocale
  • 1-2 kiwi
  • 1 kg frişcă Hulala
  • 1 bucată folie pt borcane
Mod de preparare:

Blat: Se bat bine albuşurile cu cele 5 linguri de apă, sarea şi praful de copt, apoi se adaugă zahărul
Se adaugă gălbenuşurile amestecate cu uleiul, apoi făina în ploaie şi mestecând de sus în jos;
Se pune compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptorul preîncălzit pentru 35-40 de minute, primele 10 minute la foc mai mare până creşte, apoi la foc mic;
Se scoate blatul şi se lasă să se răcească;
Umplutura: Se bate frişca şi adaugă coaja de portocală rasă;
Se tau portocalele şi kiwi rondele, se stoarce sucul de compot de pe fructe şi se taie blatul răcit în două;
În tava în care l-am copt, se aşează folia pt borcane, apoi se pun portocalele şi kiwi după preferinţă, jumătate din frişcă şi blatul taiat (partea de deasupra) şi îl însiropăm bine cu compotul; Se pune apoi restul de frişcă, fructele din compot şi cealaltă parte de blat (partea de jos) şi o însiropăm bine şi pe aceasta;
Apoi se înveleşte tortul cu folia de pe margini şi se dă la rece până a doua zi, când se răstoarnă pe o planşetă, se ia tava de deasupra şi folia şi se serveşte!

*** În frişcă se poate pune şi 2 plicuri de întăritor de frişcă
*** Se poate pune compot făcut în casă în locul celui cumpărat

 

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu