PIZZA ŢĂRĂNEASCĂ

Ingrediente:

Aluat:
  • 400 gr făină
  • 200 ml apă
  • 20 gr drojdie
  • 3 linguri ulei de măsline
  • ½  linguriţă zahăr
  • 1 linguriţă sare
Mai avem nevoie de:
  • Cârnaţ (de casă)
  • Brânză de burduf
  • Gogoşari muraţi
  • 1 borcan ciuperci
  • 1 ou
Mod de preparare:

Într-o cană, dizolvăm drojdia cu 2-3 linguri de apă călduţă, adăugăm zahărul, uleiul şi amestecăm până se omogenizează toate ingredientele;
Se cerne făina într-un castron şi se face o gaură în mijloc în care turnăm amestecul de drojdie şi adăugăm apa călduţă până ce aluatul devine unul elastic;
După ce l-am frământat bine, îl acoperim cu un prosop curat şi lăsăm să crească 30 de minute;

Împărţim aluatul în 4 părţi şi întindem câte una cu sucitorul, o aşezăm în tava de pizza, punem cârnaţul tăiat rondele, ciupercile, gogoşarul taiat, presăram brânză şi ungem cu 1 ou deasupra;
Se dă pizza la cuptorul preîncălzit pentru 6-8 minute la temperatură potrivită;
Se feliază, se adaugă ketchup şi se serveşte.

 












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu