Aluat:
- 400 gr făină
- 200 ml apă
- 20 gr drojdie
- 3 linguri ulei de măsline
- ½ linguriţă zahăr
- 1 linguriţă sare
- Cârnaţ (de casă)
- Brânză de burduf
- Gogoşari muraţi
- 1 borcan ciuperci
- 1 ou
Într-o cană, dizolvăm drojdia cu 2-3 linguri de apă călduţă, adăugăm zahărul, uleiul şi amestecăm până se omogenizează toate ingredientele;
Se cerne făina într-un castron şi se face o gaură în mijloc în care turnăm amestecul de drojdie şi adăugăm apa călduţă până ce aluatul devine unul elastic;
După ce l-am frământat bine, îl acoperim cu un prosop curat şi lăsăm să crească 30 de minute;
Împărţim aluatul în 4 părţi şi întindem câte una cu sucitorul, o aşezăm în tava de pizza, punem cârnaţul tăiat rondele, ciupercile, gogoşarul taiat, presăram brânză şi ungem cu 1 ou deasupra;
Se dă pizza la cuptorul preîncălzit pentru 6-8 minute la temperatură potrivită;
Se feliază, se adaugă ketchup şi se serveşte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu