- 1 kg faină de grâu neagră
- 2 plicuri drojdie uscată Dr. Oetker
- 600 ml apă
- 2 linguriţe sare
- 1 lingură zahăr
- 3 linguri ulei măsline
Mod de preparare:
Într-un castron se amestecă apa cu sarea şi zahărul;
Separat, se amestecă făina neagră cu drojdia uscată, apoi se amestecă cu apa, până devine o compoziţie omogenă;
Se adăugă uleiul de măsline şi se frământă până se încorporează tot, după care se lasă o oră la dospit, acoperit cu un prosop curat;
După acest timp, aluatul i se dă formă de pâine, se aşează în tavă, apoi se mai lasă o jumatate de oră, timp în care se porneşte cuptorul;
Se dau la cuptor pentru 40 de minute, în primele 10 min. la temperatură mai mare, apoi potrivită.
*** Dintr-un kg am făcut 3 pâini potrivite, dar se pot face 2 mai mari (eu le fac în tavă de cozonac)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu