TĂIŢEI DE CASĂ CU BRÂNZĂ DE BURDUF

Ingrediente:
  • 3 ouă
  • 3 linguri ulei
  • 300 gr făină
  • Brânză de burduf
Mod de preparare:

Ouăle se bat bine cu furculiţa apoi se adaugă făina şi se frământă un aluat neted, omogen şi elastic;
Se întinde aluatul cu sucitorul cât de subţire se poate şi se lasă la zvântat 20 de minute (nici prea mult nici prea puţin, că se usucă şi se sfarâmă la tăiat);
Se rulează “pătura” şi se taie razant pe lângă degetele cu care presăm sulul de aluat în timp ce tăiem, cu un cuţit foarte bine ascuţit, cât mai subţire posibil);
Se fierb tăiţeii, se clătesc cu apă caldă şi se scurg bine;
Într-un castron se pune brânza de burduf, jumătate din tăiţei, brânză -  restul de tăiţei şi iar brânză.

*** Cantitatea de brânză diferă în funcţie de gust, eu am pus mai puţină.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu