PUI LA CUPTOR

Ingrediente:
  • 1 pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 100 ml vin
  • 50 ml ulei
  • 2 frunze dafin
  • 1 ½  linguriţă sare
  • 1 linguriţă piper
  • 1 linguriţă boia

Mod de preparare:
Se spală puiul şi se şterge bine cu prosoape de hârtie; apoi se sărează peste tot, inclusiv în interior şi pe sub pielea de pe piept;
Se lasă să stea 30 de minute, dar pentru a ieşi un pui mai suculent este bine să stea în frigider şi 2 zile;
După acest timp, se amestecă uleiul cu 1 linguriţă de sare, piper şi boia şi cu o pensulă se unge tot puiul;
Între timp se porneşte cuptorul la temp maximă;
Într-o tavă de yena, se aşează morcovul curăţat, spălat şi tăiat rondele, ceapa tăiată peştişori, frunzele de dafin şi vinul, se pune puiul cu pieptul în jos, se acoperă, apoi se dă la cuptor;
După o jumătate de oră se scoate tava, se întoarce puiul - cu grijă să nu vă ardeşi - cu pieptul în sus şi se mai dă la cuptor pentru încă 30 minute.
Nu stropiţi puiul cu sucul din tavă!
Când e gata, lăsaţi puiul să se odihnească 15 minute fără a-l tăia, apoi serviţi cu cartofi la cuptor şi/sau mujdei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu