CORNULEŢE FRAGEDE

Ingrediente:
  • 125 gr de osânză de porc crudă, măcinată
  • 4 gălbenuşuri
  • 100 de ml de iaurt smântână
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură esenţă vanilie
  • 250-300 gr făină, în funcţie de calitate
Mai avem nevoie de:
  • Umplutură după gust: gem consistent, acrişor, de prune, nucă măcinată amestecată cu bezeaua albuşurilor rămase, rahat
  • Făină pentru presărat planul de lucru
  • Zahăr pudră pentru ornat

Mod de preparare:

Într-un castron se pune osânza măcinată, rece, împreună cu sarea, gălbenuşurile şi esenţa de vanilie;
Se mixează până când se omogenizează complet;
Se adaugă smântâna şi se mixează încă 2-3 minute;
Se adaugă câteva linguri de făină şi se încorporează la început cu mixerul pe viteză mică, apoi se adaugă treptat toată făina şi se începe să se framânte rapid;
Cantitatea de fâină, după cum am specificat în lista ingredientelor, poate varia uşor în plus sau în minus în funcţie de mărimea gălbenuşurilor;
Se frământă rapid, fară a insista prea mult (dacă se framântă în exces nu vor mai fi atât de fragede cornuleţele) până când se formează un aluat care se desprinde de pe mâini;
Aluatul se înfoliază cu folie alimentară şi se dă la frigider pentru aproximativ 15-20 de minute;
Aluatul răcit se împarte în două şi se întind, cu ajutorul sucitorului, două foi subţiri (3-4 mm), pe planul de lucru presărat cu făină;
Aluatul se împarte în pătraţele şi pe fiecare se aşează umplutura dorită.

*** Rezultă 60 de bucăţi de mărime medie, se pot face şi mai multe sau mai puţine, în funcţie de dimensiunea care li se dă, din aceleaşi ingrediente
*** În loc de osânză am folosit untură pentru că nu am avut, iar în loc de smântănă se poate folosi iaurt ca să nu fie aşa de grase












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu