CREMEŞ


Ingrediente:
  • Foi congelate foietaj sau gata coapte
  • 6 ouă
  • 10 linguri zahăr
  • 4 plicuri zahăr vanilat
  • 1 litru lapte
  • 12 linguri amidon
  • 200 ml frişcă – opţional
  • Zahăr pudră – opţional

Mod de preparare:


Am folosit o foaie congelată, am mai întins-o puţin să fie cât tava de aragaz şi am dat-o la cuptor pe o hârtie de copt pentru circa 20 de minute;

Foaia s-a umflat frumos ca o pernă, aşa că am spart cu un cuţit una din părţi – aia mai subţire, de deasupra – am mărunţit-o, am pus-o deoparte, iar pe cealaltă am lăsat-o în tavă;

În timp ce se coace foaia, se pun la fiert 800 ml lapte;

Gălbenuşurile se amestecă bine cu zahărul, zahărul vanilat, amidonul şi vreo 200 ml de lapte, cât să se obţină o compoziţie smântănoasă, care curge;

Se bate bine cu telul – cel în formă de pară – ca să nu rămână cocoloaşe;

Cand laptele începe să fiarbă, se toarnă compoziţia în el, amestecând continuu cu acelaşi tel, totul la foc mic, până ce compoziţia se îngroaşă;

Dacă se doreşte, albuşurile se bat spumă cu un vârf de cuţit de sare şi se încorporează uşor în crema căduţă, amestecând energic;

Se toarnă crema peste foaia din tavă şi se lasă la răcit, iar apoi se adaugă un strat de frişcă, apoi se presară deasupra fârmiturile de foaie, apoi se pudrează cu zahăr praf;

Se pune la frigider pentru 2-3 ore sau mai bine până a doua zi!

 

*** Am folosit tava de aragaz, iar dacă se doreşte a fi mai tare crema se pun lingurile de amidon cu vârf

*** Frişcă am folosit aproape un tub, ce a mai rămas din ea că am servit-o cu o cafea înainte












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu