PLĂCINTĂ DOBROGEANĂ

Ingrediente:

Aluat:
  • O cană de apă călduţă
  • 3 linguri de ulei
  • 1 vârf cuţit sare
  • 1 linguriţă oţet
  • A şasea parte dintr-un cubuleţ de drojdie
  • 450 / 500 gr făină Băneasa
Umplutura:
  • 400 gr brânză proaspată de vaci
  • 100 brânză mai sărată (de burduf, telemea)
  • 6 ouă
  • Sare după gust
Sos:
  • 1 iaurt
  • 2 ouă
  • Puţină sare 
Mod de preparare:

Aluat: Din aceste ingrediente se va obţine un aluat potrivit (nici moale, nici tare) care se împarte în 6-7 bucăţele mai mici de aluat;
Se întinde fiecare bucăţită cu sucitorul foarte subţire (cât se poate de subţire), presărând făină;
Umplutura: Se amestecă brânza de vaci cu cealaltă, ouăle şi sarea;
Se unge tava cu ulei şi peste foaia întinsă se pune pe jumătate o parte din amestecul de brânză, se acoperă cu cealaltă parte şi se strânge puţin cu mâinile (se încreţeşte) şi se pune în tavă;
Se face la fel si cu celelalte bucăţele de aluat, se stropeşte totul cu câteva picături de ulei şi se dă la cuptor pentru 30 de minute la foc mediu;
Sos: Se scoate din cuptor şi se pune peste ea, iaurtul amestecat cu ouăle şi  sarea şi se mai introduce tava la cuptor pentru 10 minute, la acelaşi foc mediu.

*** Am ales o tavă cu pereţi mai înalţi ca să încapă iaurtul şi fiindcă nu mi-a încaput aluatul am mai pus şi într-o tavă rotundă dar se poate pune în tava de aragaz că e mai mare
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu