Aluat:
- O cană de apă călduţă
- 3 linguri de ulei
- 1 vârf cuţit sare
- 1 linguriţă oţet
- A şasea parte dintr-un cubuleţ de drojdie
- 450 / 500 gr făină Băneasa
Umplutura:
- 400 gr brânză proaspată de vaci
- 100 brânză mai sărată (de burduf, telemea)
- 6 ouă
- Sare după gust
Sos:
- 1 iaurt
- 2 ouă
- Puţină sare
Mod de preparare:
Aluat: Din aceste ingrediente se va obţine un aluat potrivit (nici moale, nici tare) care se împarte în 6-7 bucăţele mai mici de aluat;
Se întinde fiecare bucăţită cu sucitorul foarte subţire (cât se poate de subţire), presărând făină;
Umplutura: Se amestecă brânza de vaci cu cealaltă, ouăle şi sarea;
Se unge tava cu ulei şi peste foaia întinsă se pune pe jumătate o parte din amestecul de brânză, se acoperă cu cealaltă parte şi se strânge puţin cu mâinile (se încreţeşte) şi se pune în tavă;
Se face la fel si cu celelalte bucăţele de aluat, se stropeşte totul cu câteva picături de ulei şi se dă la cuptor pentru 30 de minute la foc mediu;
Sos: Se scoate din cuptor şi se pune peste ea, iaurtul amestecat cu ouăle şi sarea şi se mai introduce tava la cuptor pentru 10 minute, la acelaşi foc mediu.
*** Am ales o tavă cu pereţi mai înalţi ca să încapă iaurtul şi fiindcă nu mi-a încaput aluatul am mai pus şi într-o tavă rotundă dar se poate pune în tava de aragaz că e mai mare
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu