PRĂJITURĂ RĂSTURNATĂ CU MERE ŞI CARAMEL

Ingrediente:

  • 3 mere
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahăr
  • 100 gr făină
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 6 linguri de zahăr pentru caramel
  • ½ lămâie
Mod de preparare:

Se topeşte untul la cuptorul cu microunde (sau la baia de aburi) şi se amestecă cu zahărul, iar apoi se adaugă cele două ouă unul câte unul;
Se adaugă apoi  făina şi praful de copt;
După ce am terminat prepararea aluatului se pune pe foc înt-un vas (tigaie sau un vas cu fundul gros) cele 6 linguri de zahăr pentru a obţine caramelul;
Între timp, cât s-a caramelizat zahărul, se tau cubuleţe cele trei mere şi se stropesc  cu puţin suc de lămâie.
Atentie! Zahărul caramelizat se prepară ultimul, astfel încât să se poată turna în tavă!
Se pregăteşte tava şi se toarnă caramelul, peste care se aşează cubuleţele de mere;
Ultimul, într-un stat uniform se adaugă compoziţia mai sus obţinută;
Tava se dă la cuptor (în prealabil încălzit) pentru circa 30 de minute la 200 grade.






 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu