- 4 ouă
- 4 linguri făină albă
- 6 linguri zahăr ≈4 pentru aluat - 2 pentru mere≈
- ½ linguriţe praf de copt
- 4 mere
Mod de preparare:
Merele se curăţă de coajă şi sâmburi şi se dau prin
răzătoare, apoi se scurg bine, se ametecă cu zahăr şi/sau scorţişoară;
Pe o tavă de cuptor se pune hârtie de copt şi se întind
uniform merele, să acopere toată suprafaţa;
Albuşurile se separă de gălbenuşuri, iar gălbenuşurile şi cele
4 linguri de zahăr se bat bine cu mixerul până devin o compoziţie albă;
Se adaugă făina şi praful de copt şi se mai amestecă puţin;
Se bat şi albuşurile bine şi se încorporează în compoziţia
de mai sus, amestecând uşor;
Se toarnă aluatul în tava şi se întinde peste mere;
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit pentru
15-20 minute, iar când s-a rumenit se scoate;
Se răstoarnă rulada pe un prosop de bucătărie, să vină cu
hârtia în sus, după care se scoate uşor şi se începe a rula prăjitura cât este
încă fierbinte;
Se rulează strâns şi se dă la rece;
Se feliază şi se poate pudra cu zahăr praf!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu