Foi:
- 4 oua
- 15 linguri zahăr
- 15 linguri ulei
- 1 linguriţă bicarbonat amoniu
- Făină cât cuprinde
- 15 mere potrivite
- 2 plicuri zahar vanilat
- Scorţişoară
- Zahăr
Mod de preparare:
Foi: Cele 4 ouă se mixează bine cu zahărul (făcut pudră), se adaugă uleiul, bicarbonatul stins în puţin lapte sau oţet, iar apoi se încorporează făina pâna aluatul nu se mai lipeşte de mâini;
Se împarte aluatul în 4 părţi egale, se întind pe fundul tăvii fiecare şi se dau la cuptor circa 6-8 minute, apoi se lasă la răcit;
Umplutura: Merele se curăţă şi se dau pe răzătoare, se storc şi se pun pe aragaz la foc mic până se călesc puţin, se pune zahăr după preferinţă, după care se iau şi se adaugă zahărul vanilat şi scorţişoara; se pune o foaie, se pun mere cât să o acopere, alta foaie, mere, foaie, mere, iar după preferinţă se pune deasupra zahăr pudră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu