- Fierberea cartofilor: În apa în care au fiert cartofii făinoşi se pune o lingură de oţet, pentru ca aceştia să nu se mai sfărâme.
- Piure mai gustos: Piureul de cartofi va fi mai gustos dacă în apa în care fierb cartofii se pun şi 2-3 căţei de usturoi şi o jumătate de morcov.
- Ceapă cu aspect roşiatic: Pentru ca ceapa călită să capete o culoare roşiatică, se adaugă sare atunci când se pune la prăjit.
- Fierberea laptelui: Laptele nu se mai lipeşte de oală atunci când fierbe dacă se ţine o lingură în ea şi se lasă focul mai mic.
- Icre de casă reuşite: Icrele de casă nu se taie atunci când se freacă, dacă se adaugă o lingură de griş fiert.
- Orez mai alb: Pentru un orez mai alb se adaugă puţină zeamă de lămâie, când acesta fierbe.
- Aromă puternică de pătrunjel: Pătrunjelul va avea un gust mai proeminent în mâncare, dacă stă îmnuiat în apă fiartă câteva minute.
- Plăcintă cu foi pufoase: Foile de plăcintă ies pufoase dacă sunt stropite cu iaurt bătut cu ouă, înainte de a fi date la cuptor.
- Sos pentru macaroane: Resturile de brânză şi caşcaval topite în unt şi amestecate cu lapte formează un sos ideal pentru macaroane.
- Ciuperci aspectuoase în mâncare: Dacă se pune zeamă de lămâie în apa în care fierb ciupercile, acestea nu se vor mai înnegri.
- Salată de boeuf mai gustoasă: La salata de boeuf se pune măr ras, după gust, pentru a reduce din acreala murăturilor.
- Crustă apetisantă la fripturi: Fripturile înăbuşite capată o crustă apetisantă dacă, la preparare, se dizolvă puţin zahăr în grăsimea încinsă.
- Prăjirea peştelui congelat: Peştele congelat, care urmează a fi prăjit nu se dă prin pesmet, deoarece îl face uscat, lipsit de suculenţă.
- Tarhonul înlocuieşte sarea: Tarhonul poate înlocui sarea în bucate. Se poate presăra pe omletă ori friptură, imbogăţind gustul mâncării.
- Ţelină proaspătă mai mult timp: Ţelina rămâne mai mult timp proaspătă dacă este învelită în folie de aluminiu şi pusă la frigider.
- Cârnaţi bine prăjiti: Cârnaţii proaspeţi nu crapă la prăjit, dacă se scufundă înainte în apă clocotită şi se tăvălesc apoi prin făină.
- Verdeaţă proaspătă: Verdeaţa se va păstra proaspătă dacă se pune în prosoape din hârtie, apoi în pungă şi se bagă la frigider.
- Sniţele mai fragede: Sniţelele devin mai fragede dacă, înainte de a le prăji, se ung cu oţet amestecat cu ulei şi se lasă aşa 1-2 ore.
- Mămăligă reuşită: Pentru o mămăligă reuşită, se dă apa în clocot, apoi se adaugă mălaiul stropit cu apă rece, pentru a nu face cocoloaşe.
- Ciulama delicioasă: Pentru o ciulama delicioasă, se înlocuieşte apa cu lapte.
- Brânză dată pe răzătoare: Brânza rasă nu se va mai lipi de răzătoare dacă aceasta se unge cu puţin ulei.
- Salată de vinete pufoasă: Salata de vinete iese albă şi pufoasă, dacă se adaugă puţină smântână în momentul în care se amestecă.
- Foi de aluat reuşite: Foile de aluat nu se rup atunci când se intind dacă se adaugă în compoziţie o linguriţă de oţet de 9°.
- Mujdei cremos: Pentru un mujdei de usturoi cremos, vă recomand să încorporaţi şi un gălbenuş de ou.
- Cârnaţi aspectuoşi: Carnaţii nu mai crapă în timpul prăjirii dacă se opăresc puţin înainte de a-i pune în tigaie.
- Reîmprospătarea legumelor: Legumele care par veştejite se ţin o oră în apă rece cu 2-3 felii de lămâie sau oţet şi vor redeveni frumoase şi apetisante.
- Maioneză cu puţine ouă: La maioneză se folosec mai puţine ouă, dacă se pun câteva cuburi de cartofi fierţi, calzi şi bine sfărâmaţi.
- Maioneză reîmprospătată: Maioneza rămasă la frigider va fi ca proaspătă dacă adăugaţi în ea o lingură de apă fierbinte, înainte de a o pune în salate.
- Carne afumată mai gustoasă: Carnea afumată va fi mai gustoasă în mâncare dacă se fierbe înainte puţin în zeamă de varză cu două pahare de vin alb.
- Friptură aromată: La orice tip de friptură făcută la cuptor se pun pentru aromă şi gust un rând de rondele de morcov, ţelină şi ceapă.
- Friptură condimentată: Pentru ca friptura să-şi păstreze aroma condimentelor, se unge cu un strat subţire de muştar înainte de condimentare.
- Carne de vită fragedă: Carnea de vită va fi mult mai fragedă dacă se unge cu unt, se condimentează, se pune în folie de aluminiu şi se bate uşor.
- Şniţele crocante: Pentru şniţele crocante adăugaţi în compoziţia prin care se tăvălesc un vârf de cuţit de praf de copt.
- Curăţarea peştelui: Peştele se curăţă mai uşor de solzi dacă se unge cu oţet şi se lasă să acţioneze câteva minute.
- Peşte prăjit: Peştele nu se va mai fărămiţa la prăjit dacă îl săraţi cu 10-15 minute înainte de a-l pune în uleiul încins.
- Fără miros de lapte afumat: Mirosul de lapte afumat dispare dacă peste acesta se presară sare de bucătărie.
- Ciuperci aspectuoase: Ca să nu-şi schimbe culoarea, ciupercile, după ce sunt curăţate, se pun câteva minute în apă cu oţet.
- Paste care nu se lipesc: Când fierb pastele, pentru a nu da în foc, se unge cu ulei marginile vasului în care fierb.
- Fasole fiartă mai repede: Fasolea fierbe mai repede dacă, după ce aţi schimbat a doua oară apa, adăugaţi o lingură de ulei şi o fierbeţi în continuare.
- Carne de găină fiartă mai repede: Carnea de găină fierbe mai repede dacă se adaugă în oală o lingură grea din inox sau o furculiţă.
- Pâine apetisantă: Pâinea scoasă din cuptor se unge cu o soluţie din apă şi zahăr. Aşa se va menţine proaspătă timp îndelungat.
- Cartofi prăjiţi crocanţi: Cartofii prăjiţi vor fi mai gustoşi şi mai crocanţi dacă înainte de a-i prăji, îi presari cu făină.
- Legume perfect fierte: Legumele îşi vor păstra culoarea dacă adăugaţi un pic de oţet în apa de fierbere şi dacă puneţi sarea doar la sfărşit.
- Cartofi fierţi: Cartofii fierţi, păstraţi la frigider, îşi vor recăpata culoarea dacă se opăresc cu puţin lapte fierbinte.
- Ficat de vită mai gustos: Înainte de a aşeza pe grătar bucăţile de ficat sau de rinichi de vită, se ţin o oră în lapte nefiert. Vor fi mai gustoase.
- Păstrarea aluatului: Aluatul cu drojdie se poate păstra la frigider o zi, iar congelat se poate ţine până la 5 luni
MÂNCĂRURI
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu