DULCIURI

  • Pandişpan reuşit: Pentru ca pandişpanul sau blatul de tort să nu se lase la copt, se pune tava în cuptor imediat după ce s-a aprins cuptorul. Blatul de tort se scoate foarte uşor din tava în care s-a copt dacă se înveleşte forma câteva minute într-un prosop umed.
  • Cremă de zahar ars mai gustoasă: Crema de zahăr ars iese mai gustoasă, dacă se adaugă în compoziţie o lingură de cefea solubilă.
  • Reîmprospătarea zahărului întărit: Zahărul întărit se poate recupera, dacă punem în recipient o felie de pâine proaspătă sau o bucată de măr.
  • Creme pentru prăjituri reuşite: Cremele pentru prăjituri se bat mai bine cu telul în formă de pară, deoarece are rezistenţă mai mare.
  • Brioşe reuşite: Ca să iasă bine brioşele , aluatul se amestecă foarte puţin, după adăugarea ingredientelor uscate peste cele umede.
  • Clătite mai gustoase: Pentru clătite pufoase şi gustoase se înlocuieşte jumătate din cantitatea de lapte cu apă minerală.
  • Gogoşi pufoase: Gogoşile ies pufoase, dacă sunt scoase din tigaie imediat ce încep să se umfle, după ce s-au rumenit puţin.
  • Cremă de ciocolată de post: Crema de ciocolată de post iese mai gustoasă şi cremoasă, dacă se adaugă în compoziţie şi o jumătate de avocado.
  • Coacerea preparatelor cu albuş: Preparatele cu spumă de albuş se coc primele 5 minute la foc mic, apoi la foc mare, până când suprafaţa se aureşte frumos.
  • Glazură luciasă: Glazura iese lucioasă dacă se amestecă zahăr pudră cu cacao, unt topit şi un albuş de ou nebătut, apoi se întinde pe desert.
  • Glazură luciasă: Glazura iese lucioasă dacă se amestecă zahăr pudră cu cacao, unt topit şi un albuş de ou nebătut, apoi se întinde pe desert.
  • Păstrează prospeţimea biscuiţilor: Biscuiţii se vor păstra mai mult timp proaspeţi dacă aşezi hârtie pe fundul cutiei
  • Stafide în aluat: Înainte de a fi adăugate în aluat, stafidele se lasă câteva minute în lapte cald, ca să aibă un gust mai bun.
  • Cafea aromată: Cafeaua va fi mai aromată dacă se pun peste ea 2-3 cristale de sare atunci când este gata.
  • Un jeleu reuşit: Jeleul de fructe se leagă mai bine dacă la fiert se pune jumătate din cantitatea de zahăr, restul adăugându-se la sfârşit.
  • Păstrează dulceaţa mai mult timp: Când începi un borcan de dulceaţă, ca să se păstreze bine şi să nu prindă mucegai, presară deasupra un strat de zahăr.
  • Prăjituri reuşite: Pentru a nu se arde prăjiturile, plăcintele sau blaturile, puneţi o cratiţă cu apă în cuptor, imediat ce aţi băgat tava.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu