TURTĂ DULCE

Ingrediente:

Aluat:
  • 500 gr făină
  • 100 gr miere
  • 3 ouă
  • 100 ml lapte
  • 200 gr zahăr tos
  • 1 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 1 linguriţă cuişoare pisate
  • 1 linguriţă amoniac alimentar
Glazura:
  • 2 albuşuri
  • 200 gr zahăr pudră
  • Zeama lămâie
 Mod de preparare:

Aluat: Într-un castron se mixează bine zahărul tos cu 2 gălbenuşuri, mierea, 1 ou întreg, laptele, mirodeniile şi la urmă, făina amestecată cu amoniacul.
Se întinde din aluat o foaie, se tau după preferinţă, se coc la foc potrivit în tavă.
Glazura: Se freacă cele 2 albuşuri rămase cu zahărul praf şi cu zeama de lamâie, până când se obţine o compoziţie omogenă, care se toarnă peste turtiţe, se amestecă şi apoi se pun una langă alta la uscat.





Turtă dulce în formă pătrată






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu