Aluat:
- 500 gr făină
- 100 gr miere
- 3 ouă
- 100 ml lapte
- 200 gr zahăr tos
- 1 linguriţă scorţişoară măcinată
- 1 linguriţă cuişoare pisate
- 1 linguriţă amoniac alimentar
Glazura:
- 2 albuşuri
- 200 gr zahăr pudră
- Zeama lămâie
Aluat: Într-un castron se mixează bine zahărul tos cu 2 gălbenuşuri, mierea, 1 ou întreg, laptele, mirodeniile şi la urmă, făina amestecată cu amoniacul.
Se întinde din aluat o foaie, se tau după preferinţă, se coc la foc potrivit în tavă.
Glazura: Se freacă cele 2 albuşuri rămase cu zahărul praf şi cu zeama de lamâie, până când se obţine o compoziţie omogenă, care se toarnă peste turtiţe, se amestecă şi apoi se pun una langă alta la uscat.
Glazura: Se freacă cele 2 albuşuri rămase cu zahărul praf şi cu zeama de lamâie, până când se obţine o compoziţie omogenă, care se toarnă peste turtiţe, se amestecă şi apoi se pun una langă alta la uscat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu