PASCĂ DE PAŞTE

Ingrediente:
  • 1 kg făină
  • 50 gr drojdie
  • 500 ml apă călduţă
  • 50 ml ulei
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură sare
Mai avem nevoie de:
  • Brânză de burduf
  • Lapte
  • 3 ouă
Mod de preparare:

Se cerne făina şi se pune într-un vas încăpător, se face un loc în ea în care se adaugă drojdia dizolvată cu zahărul şi puţin din apa caldă şi formăm maiaua cu puţină făină;
După ce a crescut adăugăm sarea cu restul de apă şi frământăm până când aluatul devine elastic;
Se adaugă uleiul şi se frământă până când se desprinde de vas, după care se lasă la dospit până îşi dublează volumul;
Se împarte, se pune în tăvi şi se lasă la crescut 15 minute;
Brânza se amestecă cu 2 ouă şi cu puţin lapte, se pune peste pâine, se unge cu 1 ou bătut, iar apoi se bagă la cuptor la foc moderat pentru 35-40 de minute.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu