- 1 kg făină
- 50 gr drojdie
- 500 ml apă călduţă
- 50 ml ulei
- 1 lingură zahăr
- 1 lingură sare
Mai avem nevoie de:
- Brânză de burduf
- Lapte
- 3 ouă
Mod de preparare:
Se cerne făina şi se pune într-un vas încăpător, se face un loc în ea în care se adaugă drojdia dizolvată cu zahărul şi puţin din apa caldă şi formăm maiaua cu puţină făină;
După ce a crescut adăugăm sarea cu restul de apă şi frământăm până când aluatul devine elastic;
Se adaugă uleiul şi se frământă până când se desprinde de vas, după care se lasă la dospit până îşi dublează volumul;
Se împarte, se pune în tăvi şi se lasă la crescut 15 minute;
Brânza se amestecă cu 2 ouă şi cu puţin lapte, se pune peste pâine, se unge cu 1 ou bătut, iar apoi se bagă la cuptor la foc moderat pentru 35-40 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu